Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο Πιτσούρκα ήθελε εκδίκηση»

Ο Βιορέλ Γκριγκόριου στο Καραϊσκάκη, για λογαριασμό του «DigiSport TV Romania».

Ο Βιορέλ Γκριγκόριου είναι πολύ γνωστός δημοσιογράφος στη Ρουμανία. Εργάζεται στο τηλεοπτικό δίκτυο «DigiSport TV Romania» και ήταν στο παιχνίδι της Εθνικής μας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2016. Ο Βιορέλ μίλησε στο μπλογκ για την αναμέτρηση στο Φάληρο και μας απάντησε σε πέντε ερωτήματα που του θέσαμε. Οι πιθανότητες πρόκρισης των Ρουμάνων στα τελικά του Euro, η «εκδίκηση» του Πιτσούρκα και η παραμονή του τελευταίου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

-Άλμα πρόκρισης για τη Ρουμανία η νίκη στο Καραϊσκάκη;
«Δύσκολο να το προβλέψω, γιατί η Εθνική Ρουμανίας είναι εντελώς απρόβλεπτη. Το ματς-κλειδί θα είναι με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Οι παίκτες εκεί θα είναι πολύ πιεσμένοι. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Είναι όμως σαφές ότι μετά τη νίκη στην Ελλάδα, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι περισσότερες».

-Η νίκη στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκδίκηση για τον αποκλεισμό σας από το Μουντιάλ της Βραζιλίας;
«Νομίζω ήταν εκδίκηση εκ μέρους του προπονητή Πιτσούρκα. Είναι πολύ περήφανος άνδρας και είμαι βέβαιος ότι επιζητούσε την εκδίκηση. Για τους ποδοσφαιριστές δεν το πιστεύω αυτό, καθώς λίγοι ήταν αυτοί που είχαν παίξει στα μπαράζ με την Εθνική σας ομάδα. Ο Μαρικά, όμως, είχε σίγουρα κίνητρο. Σίγουρα δεν ξέχασε ό,τι συνέβη τότε».

-Καμιά ενδιαφέρουσα ιστορία στο στρατόπεδο της Ρουμανίας πριν ή μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη υπάρχει;
«Όλοι περίμεναν να μάθουν τι θα γίνει με τον Πιτσούρκα. Αν, δηλαδή, θα μείνει, ή θα φύγει από την ομάδα. Είχε ως γνωστόν μια εξαιρετική πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά τελικά προτίμησε να μείνει. Ίσως τον βοήθησε στην απόφασή του η μεγάλη νίκη στην Ελλάδα. Για τη Ρουμανία θα ήταν πολύ δύσκολο να πάει στη Βουδαπέστη με άλλον προπονητή».

-Ποια στοιχεία έκριναν τον αγώνα στο Καραϊσκάκη και η Ρουμανία νίκησε με 0-1;
«Δεν ξέρω αν έπαιξε καλύτερα η Ρουμανία, αλλά ήταν σίγουρα πιο οργανωμένη και πιο παθιασμένη. Οι παίκτες έμαθαν από τα λάθη που έκαναν στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όπως επίσης στοίχισε πολύ το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε χωρίς κόσμο».

-Εκτιμάς ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε λάθος επιλογές στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών;
«Δε νομίζω ότι ήταν λάθη του. Είχε λίγο χρόνο να γνωρίσει τους παίκτες και έπρεπε πολύ γρήγορα να αποφασίσει ποιους θα χρησιμοποιήσει. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν ήταν σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και ο Ρανιέρι δεν ήξερε τι να κάνει μέσα στο μικρό διάστημα που είχε να αποφασίσει. Το ματς στο Βουκουρέστ θα είναι σίγουρα διαφορετικό εκ μέρους της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος. Εμένα ήταν τιμή μου που πήρα συνέντευξη από τον Κλαούντιο Ρανιέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου